میهمان های مهم معاونت توسعه؛ تلاش برای همگون سازی ماموریت های دانشگاه با چارت سازمانی
به گزارش وبدا جهرم، در ابتدای این جلسه دکتر مهدی مصلی نژاد معاون توسعه به معرفی دانشگاه، پیشینه آن، تعداد رشته های تحصیلی، تعداد دانشجویان و بخش های مختلف معاونت های دانشگاه پرداخت. وی با اشاره به ساختار ماموریتی هر معاونت، چالش ها و انتظار های تشکیلاتی بیان کرد که این ساختار کنونی در بعضی از واحد ها پاسخگوی ماموریت ها و وظیفه های محوله نیست و نیاز به بازنگری مجدد دارد.
استاندارد سازی ساختار تشکیلاتی دانشکده ها، ایجاد گروههای آموزشی هیات علمی، استاندارسازی شبکه بهداشت و درمان شهرستان خفر، ارتقاء سطح سازمانی مدیریت توسعه به معاونت تحقیقات و فناوری، ایجاد چارت سازمانی در مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی قلب، ناباروری و غربالگری سرطان و شیمی درمانی دانشگاه و.. از مباحث مهمی که وی به آن پرداخت.
گفتگوی معاونین و روسای دانشکده های دانشگاه، نیاز سنجی و اشاره به عملکردها و چالش هایی که نقش مهمی در بهبود وظایف هر معاونت و دانشکده دارد از دیگر موضوعات مهمی بود که در این جلسه بیان شد.
در ادامه این جلسه دکتر جوانمرد در بازبینی و بررسی های صورت گرفته و پاسخ گویی به نیازسنجی های چارت سازمانی دانشگاه علوم پزشکی جهرم بیان کرد که رشد هر سازمان و عملکرد مناسب آن منوط به ساختار و چارت سازمانی آن است. واقف هستیم که معاونت های مختلف این دانشگاه در بعضی از واحد ها نیاز به ساختاری دارد که بتواند به انتظارات جامه عمل بپوشاند. در سال های گذشته در بازنگری هایی که صورت گرفته به مسئله ساختار و چارت های سازمانی بیش از قبل توجه شده است و تا آنجا که ممکن است اجازه نمی دهیم در هر واحد و معاونت دانشگاهی، هیچ گونه ماموریتی زمین بماند.
به گفته وی آموزش و پژوهش، هویت هر دانشگاهی است که قطعا به ساختار ماموریتی آن باید توجه شود. مباحث و چالش های آن را در وزارتخانه مطرح و مورد بررسی قرار خواهیم داد. وی درباره حوزه تحقیقات و پژوهش و چارت ماموریتی آن توضیح داد که قبلا در وزارتخانه نشستی مشترک برگزار گردید که حوزه تحقیقات را حوزه ای مجزا بدانیم و در بحث هیات علمی، هیات علمی آموزش محور و پژوهش محور را از یکدیگر جدا کنیم. مراکز تحقیقات موضوع مهمی است چارچوب و شاخصه های آن حتما می بایست مشخص شود. در ادامه وی با شاره به ایجاد شدن پست سازمانی بیان کرد که آن چیزی که وزارتخانه مصوب می کند به منزله ایجاد ساختار جدید نیست و به تبع آن نیاز به گسترش شبکه دارد که حیطه آن در اختیارات سازمان استخدامی کشور است.
دکتر جوانمرد بیان فرمودند ساختار در تحقق اهداف و برنامه های پیش بینی شده واحدها و دانشکده ها نقش موثری دارند و ساختار کنونی دانشگاه در بعضی از واحدها پاسخگوی ماموریت و وظایف نمی باشد بسیاری از دانشگاه های مطرح علوم پزشکی در سطح کشور دارای مشکلات ساختاری هستند و دانشگاه علوم پزشکی جهرم مستثنی از آن نیست. این که فکر کنید سایر دانشگاه ها پیشی گرفته و بدون چالش هستند کاملا اشتباه است. این قول را خواهیم داد بر اساس ضوابط، چالش های ساختاری این دانشگاه را مرتفع و همراه این دانشگاه خواهیم بود.
دکتر داوود شمس در ادامه گفتگوها توضیح داد که ایجاد پست و ارتقاء سطح سازمانی می بایست بر اساس مستندات حقوقی و نرمهای تعیین شده صورت گیرد. می بایست برای آن ردیف تعریف شود و در قالب ضوابط اعمال گردد. شاید در مواردی استفاده از پست های عمومی به جای پست های تخصصی پیشنهاد شود که عملی ساختن آن هم نیاز به بازبینی دارد و در مواردی با توجه به میزان تحصیلات فرد و تخصص و انتظاراتی که فرد دارد شدنی نیست.
در ادامه وی با اشاره به اضافه کردن چارت برای مراکز تحقیقاتی گفت که وجود طرح های تحقیقاتی و ارائه مقاله و کارهای پژوهشی ضروری و بدون آن نمی توان تشکیلات و ساختار در نظر گرفت. هر ساختار نیاز به شناسه دارد که می بایست برای آن تعریف شود. بدون ساختار نمی توان چارت مشخص کرد. بعضی از دانشگاه ها به عنوان پایلوت در نظر گرفته شده و چالش هایی موجود در آن مورد بررسی قرار گرفته که قطعا راه کارهای آن نیز برای این دانشگاه اعمال خواهیم کرد.
تصویر نویسنده :
نظر دهید